112

Meisje (15) en vrouw (23) verkracht in Valkenswaard en Eindhoven, verdachte aangehouden

Een 25-jarige man uit Eindhoven is maandag aangehouden voor twee verkrachtingen in Eindhoven en Valkenswaard. De slachtoffers zijn een 15-jarig meisje en een 23-jarige vrouw.

De politie startte een onderzoek nadat een 23-jarige Française op 31 juli aangifte deed van verkrachting. Het slachtoffer was die ochtend op weg naar een hotel.

De vrouw verklaarde op 31 juli aan de Hertogstraat in Eindhoven door een onbekende man op een scooter te zijn aangesproken. Hij bood haar aan haar naar het hotel te brengen, maar in plaats daarvan reed de verdachte met de vrouw richting Gennepper Parken.

Bij het Tongelreeppad zou de man haar met geweld de bosjes in hebben getrokken en hebben verkracht. Het slachtoffer liep daarbij vele kneuzingen over haar hele lichaam op, meldt de politie.

Tweede incident

Een paar dagen later deed een 15-jarig meisje ook aangifte van verkrachting. Zij zou op 4 augustus door een onbekende man te zijn gedwongen om achterop zijn scooter te springen. Even daarvoor zou hij haar had bedreigd en geslagen hebben bij een steegje in het centrum van Valkenswaard.

Vervolgens is de man met het meisje naar het bosperceel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard gegaan, waar hij het slachtoffer met geweld verkrachtte. De 15-jarige liep onder andere verwondingen in haar gezicht op.

Verdachte afgeschud

Bij de politie werd later nog een derde incident gemeld. Een 23-jarige vrouw werd diezelfde zondag op de Vestdijk in Eindhoven aangesproken door een man op een scooter. De man had een vergelijkbaar signalement met de verdachte van de eerste twee incidenten. De vrouw ging niet op zijn verzoek in en fietste door, waarop de man haar bleef volgen. Toch kon ze de man afschudden en bereikte ze snel haar huis.

Door het verklaringen van de vrouwen kon zondag de 25-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Hij zit vast voor verder onderzoek.