Gezondheid

Rode Kruis wil zich hardmaken voor EHBO-les op school

Het Rode Kruis wil graag EHBO-les voor alle middelbare scholieren. Tot nu toe zijn er een aantal scholen die dit al in het lespakket hebben opgenomen, maar dit zou standaard moeten worden. Met een petitie wil de hulporganisatie het nu in Den Haag op de agenda krijgen. En daar zijn 40.000 handtekeningen voor nodig.

‘Iedere minuut telt’

Met de lessen wil het Rode Kruis de kinderen beter voorbereiden op een geval van nood: “Op dat soort momenten telt iedere minuut en is directe actie nodig. Helaas horen we regelmatig verhalen van kinderen die vertellen dat hun ouders onwel werden. Zij wisten niet wat zij moesten doen” zegt directeur Marieke van Schaik. “Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat kan. Door dit soort lessen op school te organiseren zorg je ervoor dat uiteindelijk de hele Nederlandse samenleving beter voorbereid is op noodsituaties.

Het Rode Kruis roept iedereen op de petitie te tekenen. Dat kan vanaf 18 jaar, maar kinderen die de petitie ook graag getekend zien, zouden hun ouders kunnen vragen die te tekenen.

Foto ter illustratie, beeld: ANP