Gezondheid

Zeventig passagiers cruiseschip Rotterdam last van buikklachten

Zeventig passagiers van het in Rotterdam afgemeerde cruiseschip AIDAperla hadden “verschijnselen van buikgriep”. Ze zijn aan boord behandeld. De helft voelde zich inmiddels goed genoeg om mee te kunnen met excursies. De andere helft moest nog even aan boord blijven. De oorzaak is niet bekend, maar iedereen mag inmiddels van boord en aan boord. Het cruiseschip is vrijgegeven.

De klachten komen mogelijk door het norovirus, maar dat kan de Veiligheidsregio Rijnmond niet bevestigen. “Het is heel hinderlijk, maar gelukkig is het niet erger dan wat buikloop”, aldus een woordvoerder.

Norovirus

Het norovirus veroorzaakt buikgriep. Mensen moeten braken, hebben diarree en zijn misselijk. Er is geen medicijn, de symptomen moeten vanzelf weer weggaan. De risico’s vallen mee. Wel moet bij kleine kinderen en ouderen worden opgelet dat zij niet uitdrogen.

Lees ook: Friese en Brabantse stembureaus gesloten en verplaatst wegens norovirus

Het schip ligt aan de Wilhelminakade, pal naast de Erasmusbrug. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar het schip.

Lees ook: Passagiers ziek op Nederlands schip

De AIDAperla doet in de zomermaanden elke maand Rotterdam aan. Het schip kan ruim 3000 passagiers herbergen. Het is eigendom van een Duitse cruisemaatschappij en vaart onder Italiaanse vlag.

ANP
Beeld: Video Duivestein