112

Zeven arrestaties om 'grootschalige' wapenhandel

De politie heeft zeven mannen aangehouden voor “grootschalige” handel in vuurwapens. Arrestatieteams pakten de verdachten de afgelopen weken tijdens diverse acties op en doorzochten in totaal tien panden in Dordrecht, Rotterdam en Breda.

Bij de vermeende handelaren vond de politie onderdelen van vuurwapens, dozen met munitie, één compleet vuurwapen, een alarmpistool en een kleine hoeveelheid drugs.

Het onderzoek naar de handel begon afgelopen zomer en leidde eerder tot de aanhouding van meerdere klanten. Bij hen vond de politie in totaal acht vuurwapens, twee tasers, 30.000 euro aan contant geld en 280 patronen.

Nog vast

Alle verdachten in de zaak zitten nog vast. Ze zijn tussen de 25 en 40 jaar en komen uit de drie steden waar de politie invallen deed. De eerste actie was op 23 januari, afgelopen maandag en dinsdag volgden er nog twee.

Twee van de verdachten zijn lid van de motorclub Kings Syndicate. De politie beschouwt die club als een ‘Outlaw Motorcycle Gang’, een motorbende met criminele leden.

Tekst en foto: ANP