Sport

Wesley Sneijder: 'Je neemt maar één keer afscheid, ik ga er van genieten'

Wesley Sneijder heeft woensdag weer even meegetraind met het Nederlands elftal. De recordinternational zwaait donderdag af in de oefeninterland tegen Peru. Sneijder sloot dinsdagavond aan bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman en trainde woensdagochtend achter gesloten deuren mee.

Sneijder is blij dat dat hij er nog een laatste keer bij mag zijn. ”Het voelt apart ja, maar ik ben blij dat ik ben er enorm trots op dat ik er mag zijn.”

Later op woensdag staat nog een training op het programma, de laatste van Sneijder bij Oranje. De voetballer vertelde in een speciale persconferentie dat hij zich na zijn vertrek niet laat verleiden voor een mogelijke terugkeer bij Oranje: ”Je neemt maar een keer afscheid als international, ik ben blij dat ik het nog één keer mee mag maken. Ik ga er van genieten.”

De 34-jarige Utrechter neemt in zijn 134e interland afscheid van het Nederlands elftal en van de fans in de Johan Cruijff ArenA, waarin naar verwachting ruim 35.000 toeschouwers zullen zitten. Koeman gaat daarna zonder Sneijder toewerken naar de start van de Nations League, zondag in het Stade de France in Saint-Denis tegen wereldkampioen Frankrijk.

Met Sneijder erbij bestaat de selectie nu uit 25 spelers.