Weer & Verkeer

Opnieuw storing verkeerstoren Schiphol, minder vluchten

Op Schiphol is opnieuw een technische storing bij de luchtverkeersleiding. Daardoor zijn er problemen voor inkomend en uitgaand vliegverkeer. Het probleem is dat het back-upcommunicatiesysteem in de verkeerstorens eruit ligt.

Zeker honderd uitgaande vluchten hebben vertraging opgelopen. Ook tientallen inkomende vluchten arriveren later op de Amsterdamse luchthaven. Een woordvoerder van Schiphol raadt reizigers aan hun actuele vluchtgegevens in de gaten te houden.

Op dit moment is er geen enkele reden om aan te nemen dat de huidige storing iets te maken heeft met de storing op 15 augustus, aldus de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Toen lag het vliegverkeer ongeveer een uur plat. Toen lag het communicatiesysteem eruit en vielen de verkeersleiders terug op het back-upsysteem waar nu problemen mee zijn.

Ook heeft het geen relatie met de toekomstige torenverbouwing. ”Het verhelpen van de storing heeft de hoogst mogelijke prioriteit. Helaas is het nog niet duidelijk hoelang het gaat duren voordat de storing is verholpen”, schrijft de luchtverkeersleiding.