112

Vrouw zwaargewond door aanval hond in Rotterdam

Een 68-jarige vrouw is zwaargewond geraakt nadat zij door een hond werd aangevallen. Dat gebeurde maandgamiddag op de Kouterstraat in Rotterdam. Bij de aanval liep de vrouw ernstige verwondingen op. Vanwege de ernst van het incident werd de hond direct in beslag genomen. Hierbij kwam de hond door nog onbekende oorzaak te overlijden.

Even voor drie uur meldde een getuige bij de politie dat er op straat een vrouw was aangevallen door een hond. Het slachtoffer zou een woning in zijn gevlucht met onbekende verwondingen. Ondertussen, vertelde de melder, hielden omstanders de hond in bedwang.

Hulpdiensten waren er snel. Zij troffen het slachtoffer met ernstige verwondingen aan in de woning. De bijtwonden zaten verspreid op haar arm en buik. Volgens RTV Rijnmond ging een van de omwonende de hond te lijf met een losliggende trapleuning, die toevallig in zijn woning lag. De leuning werd in de bek van de hond gestoken zodat zijn kaken los van elkaar zouden komen. Andere mannen schoten de eerste man te hulp om het beest te bedwingen.

De Rotterdamse werd direct overgebracht naar het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.

Vaker overlast

Volgens Rijnmond zou het huis waar de hond woonde vaker overlast veroorzaken. Twee weken geleden zou er ook een incident zijn geweest met een andere hond van hetzelfde adres die hond heeft toen een persoon met een andere hond hebben lastig gevallen. Boze buren zouden de ruiten hebben ingegooid.

Volgens de politie zijn deze zaken niet bekend. Zij hebben alleen meldingen van geluidsoverlast op het adres, waarschijnlijk van blaffende hond.

Geen aangifte

Vanwege de ernst van het incident werd bepaald dat de hond direct in beslag genomen moest worden. Maar toen agenten hem onder controle probeerden te krijgen en te vangen, overleed de hond door nog onbekende oorzaak. De gewonde vrouw heeft nog geen aangifte gedaan.