Opmerkelijk

Vrijgegeven bodycam-beelden laten vernietiging bosbrand Paradise zien

Er zijn nieuwe beelden vrijgegeven van de vernietigende bosbrand die eerder deze maand door, onder andere, de Californische plaats Paradise raasden. Op de beelden is te zien hoe de hele omgeving in de brand staat.

Hulpsheriff Aaron Parmley was in Paradise om de laatste bewoners te evacueren toen zijn eigen voertuig er mee ophield. Hij besloot om samen met een paar inwoners verder te gaan lopen om te ontsnappen uit de brandende hel. Er hing een dikke en verstikkende rook waardoor je niet veel verder kon zien dan een paar meter.

Toch blijft hij doorlopen en vraagt aan de geëvacueerde mensen om hetzelfde te doen.

Omdat agent Parmley dacht dat zijn laatste uur had geslagen heeft hij zijn bodycam aangezet om zijn laatste momenten vast te leggen. Gelukkig voor hem en de resterende inwoners was er nog ruimte in een tegemoet rijdend voertuig.

De bosbranden in Californië kosten uiteindelijk aan 88 mensen het leven. Bijna 200 mensen worden nog steeds vermist. Door de branden werden de inwoners van verschillende plaatsen geëvacueerd, waaronder ook de plaats Paradise waar ongeveer 27.000 mensen leven. In totaal is er zo’n 62.000 hectare in vlammen opgegaan.