Gezondheid

Vrienden en familie starten crowdfundingsactie voor zieke Bente

”Ik heb altijd gedacht dat ik psycholoog, zangeres of musicalster zou worden. En als dat niet zou lukken, zag ik schrijfster of makeup-artist ook wel zitten. Ik zag mijn toekomst fel schijnend voor me.” Schrijft de 23-jarige Bente uit Heerhugowaard. Maar dat alles bleek niet meer mogelijk nadat bij haar de diagnose Myalgische Encefalomyelitis werd vastgesteld.

Die diagnose kreeg zij ruim drie jaar geleden voor haar kiezen en sindsdien brengt zij het grootste gedeelte van haar leven door in haar donkere en stille kamer. De dichtgeplakte gordijnen houden het felle licht buiten waar Bente slecht tegen kan.

Als het een dag beter met haar gaat probeert zij haar eigen blog bij te houden om aandacht te vragen voor haar ziekte en te laten zien hoe haar ziekte haar leven bepaald. ”ME is een afkorting van Myalgische Encefalomyelitis. Ja, haha, dat is bijna niet uit te spreken. ME is een ernstige neuro-immunologische multisysteemziekte die alles in het lichaam aantast. Daarnaast heb ik ook de ziekte van Lyme, ernstige POTS, fibromyalgie, pds, neuropathie en meer belangrijke lichamelijke tekorten.” Schrijft zij verder.

Door haar ziekte is zij compleet afhankelijk van haar ouders en vrienden en familie, en hoewel ze het moeilijk vindt blijft ze hoop houden op een behandeling. En een kans op een behandeling is er nu. Vorige week heeft zij te horen gekregen dat ze in aanmerking komt voor een stamcelbehandeling in Duitsland maar daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. En dat wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.

https://www.facebook.com/MagicEveryday/videos/984217105092875/

Crowdfunding

Hoewel ze het moeilijk vindt om via deze manier om hulp te vragen, doet zij dat nu toch. Dat om een kans te krijgen om beter te worden. De behandeling in Frankfurt heeft bij lotgenoten tot goede resultaten geleid. Met de hashtag #HELPBENTE is er nu een crowdfunding gestart om het nodige bedrag bij elkaar te krijgen. Voor de behandeling is 35.000 euro nodig, en het gaat al de goede kant op. Na twee dagen is er al ruim 15.000 euro binnen maar ze zijn er nog niet.

Bente houdt een blog bij op dagen wanneer zij zich iets beter voelt: Magic Everyday.