Misdaad

VIDEO: Inbrekers slaan toe in Oisterwijk, tienduizenden euro's schade

Bij kledingwinkel Zoetelief in het centrum van Oisterwijk is zondagnacht ingebroken. Er werd voor tienduizenden euro’s aan kleding buitgemaakt. Bij een andere kledingwinkel werd in dezelfde nacht geprobeerd in te breken.

Een getuige zag rond 03.00 uur drie mannen met bivakmutsen lopen bij winkel Zoetelief aan de Lind. Toen de politie arriveerde, waren de mannen al gevlogen. Ze hadden volgens een medewerker van de winkel dure winterjassen meegenomen. De jassen waren met een slot vastgemaakt, maar de criminelen hadden vermoedelijk een slijptol bij zich. De dieven maakten volgens de politie gebruik van een wit busje.

De eigenaar van de kledingwinkel, Rob Zoetelief, is aangedaan door de inbraak. “Het is heel erg balen, anderhalve week geleden is in mijn winkel in Vught ook al ingebroken, dat waren ook al dure winterjassen”, vertelt hij. “Nu is het een kwestie van puinruimen en alles regelen met de verzekering.”

Getuigen

Twee uur later zag een getuige weer drie mannen met bivakmutsen lopen, dit keer bij een winkel aan de Dorpsstraat. Dit keer was de politie er snel bij, waardoor de mannen geen kans zagen om in te breken. Ze reden weg in een BMW station. De politie roept getuigen van beide incidenten op zich bij hen te melden.