Dieren

Vermiste hond Bas blijkt doodgeschoten

De nachtmerrie van Wilfred van Oosten uit Krabbendijke is uitgekomen: hij vreesde dat zijn hond Bas, die sinds 21 november spoorloos was, is doodgeschoten. Uit sectie blijkt dat inderdaad het geval te zijn.

Wilfred vertelde eerder tegen Hart van Nederland dat hij, voordat Bas verdween, geweerschoten en een ijselijke gil hoorde. Hij vreesde meteen het ergste en ging op zoek naar zijn hond, maar vond hem niet.

Lees ook: Wilfred vreest dat hond Bas is doodgeschoten: 5000 euro beloning voor gouden tip

Daarop loofde hij een beloning van 5000 euro uit voor de persoon die zijn Bas zou vinden. Vrijdag werd het lichaam van Bas door een jongen uit Yerseke aangetroffen in een sloot. Bas had meerdere verwondingen dus was de doodsoorzaak niet meteen duidelijk, maar een autopsie wees uit dat Wilfred helaas gelijk had en dat zijn hond is neergeschoten.

‘Vermoeden wie de dader is’

“Inwendig verbloed door een hagelschot. Dat was de conclusie van het onderzoekscentrum. Precies wat ik gedacht had”, vertelt Wilfred. “Ik heb een vermoeden wie het is, een heel sterk vermoeden. Ik heb ook contact met de politie, maar die laten heel weinig van zich horen.” Hij hoopt dat dàt nog zal veranderen. “Het heeft voor hen geen prioriteit. Maar voor míj wel.”

De jongen die Bas vond, heeft de beloning van 5000 euro gekregen.