Weer & Verkeer

Verkeersinformatie: Laatste drukke verkeersweek van het jaar

Frank Boer praat je bij over de laatste stand van zaken op de Nederlandse snelwegen en waar je dit weekend drukte kunt verwachten door wegwerkzaamheden.

Rijkswaterstaat verwacht dat het deze week de laatste drukke verkeersweek van het jaar wordt, de avondspits donderdag wordt nog wel een zware spits. Er worden geen grote problemen verwacht maar waar er ongelukken gebeuren zullen de files snel groter worden. Voor de vrijdagochtend worden er ook geen problemen verwacht, hoewel het in de nacht van donderdag op vrijdag wel kan gaan vriezen blijft het vrijwel overal droog en wordt er geen gladheid verwacht. Daar waar het wel gaat vriezen wordt er natuurlijk gestrooid door Rijkswaterstaat. De ochtendspits is iets drukker dan je gewend bent.

Vanaf volgende week woensdag zal de ‘kerstrust’ terugkeren op de Nederlandse wegen en wordt het aanzienlijk minder lang in de file staan.

Zelf live zien waar er om dit moment wordt gestrooid? Dat kan je hier zien. Of te checken waar er dit weekend aan de weg wordt gewerkt kan je hier terecht.