112

Verdachte vermissing Haags meisje (14) komt vrij

De 33-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de wekenlange vermissing van een 14-jarig meisje in Den Haag, komt vrij. De rechtbank heeft besloten zijn voorarrest op te heffen, omdat uit onderzoek tot nu toe blijkt dat er onvoldoende concrete aanknopingspunten zijn dat hij ontucht met het meisje heeft gepleegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zich er woensdag niet tegen verzet om de man, die sinds 22 augustus vastzit, voorlopig vrij te laten. Het onderzoek loopt nog en de man blijft verdachte in beide verdenkingen, zegt een woordvoerder van het OM, maar er zijn onvoldoende redenen om hem vast te houden.

Hulp bij schuilhouding

Het meisje was van 27 juli tot en met 22 augustus onvindbaar. Op die dag trof de politie het meisje in goede gezondheid aan op straat, na een tip. Het OM verdenkt de man ervan dat hij haar heeft geholpen om zich schuil te houden, in ieder geval een deel van de vermissingsperiode. Dat betekent dat hij zich schuldig zou maken aan onttrekking van een kind aan het ouderlijk gezag. De Hagenaar werd in voorarrest gehouden, omdat er na een huiszoeking aanwijzingen waren voor ontucht.

Toestand onbekend

De familie van met meisje kreeg tijdens de zoektocht veel media-aandacht. Hoe het nu met het meisje gaat, zegt het OM niet in verband met de privacy. De woordvoerder van het OM weet niet hoe lang het onderzoek nog gaat duren. Na afronding daarvan zal het OM een besluit nemen de man al dan niet te vervolgen en voor welke verdenking.

ANP