Lifestyle & Entertainment

Veel sinterklaascadeaus alweer op Marktplaats

Veel sinterklaascadeaus zijn na afloop van pakjesavond alweer op Marktplaats gezet. Vooral gereedschap, sieraden en boeken mogen volgens de advertentiewebsite alweer de deur uit.

Met name het aanbod van oorbellen, broches en manchetknopen is sinds woensdagavond op de verkoopsite snel gestegen. Daarnaast staan veel dvd’s, cd’s en Pokémonkaarten te koop.

Vorig jaar waren het vooral navigatiesystemen, auto-opladers en ondergoed die na afloop van het ‘heerlijk avondje’ op de site werden gezet.

Volgens Marktplaats bieden mensen vaak dubbel gekregen cadeaus aan of spullen die niet in de smaak vallen. ”Opvallend is dat sommige verkopers het cadeau dat ze van Sinterklaas kregen, nu aanprijzen als het ultieme kerstcadeau.”

Wat vindt Nederland?

Een Sinterklaascadeau waar je niet blij mee bent nog diezelfde avond of een dag later aanbieden op Marktplaats. Kun je dat maken? We vroegen het ons Wat vindt Nederland-panel. De overgrote meerderheid geeft aan dat het ondankbaar is om een gekregen Sinterklaascadeau een dag later aan te bieden op Marktplaats.

Maar wat doen we dan met de cadeaus die niet zo in de smaak vallen? Meer dan 1/3 geeft aan het dan toch zelf te houden. 16% vraagt Sinterklaas het te ruilen, slechts 3% zet het op Marktplaats en de meerderheid van ons panel geeft het door aan iemand die het goed kan gebruiken.

Stichting Jarige Job

Een andere mogelijkheid is om zo’n cadeau mee te geven aan PostNL. Zij bezorgen het vanaf januari gratis aan Stichting Jarige Job. Die maken er weer cadeauboxen van voor kinderen uit armlastige gezinnen.

Wil jij je cadeau(s) ook schenken aan Jarige Job? Kijk dan hier.