Dieren

Veel belangstelling voor huwelijk tussen alpaca's in Leimuiden

Het was liefde op het eerste gezicht voor Lodewijk de Bruin en Josephine de Wit. En omdat ze nu in verwachting zijn, moest er ook maar getrouwd worden. Vanmiddag werd het huwelijk tussen de twee Alpaca’s voltrokken en de belangstelling is groter dan iemand had durven denken.

De dieren zijn al een tijdje hevig verliefd, zo meldt de eigenaar van boerderijcamping de Straat-Hof in Leimuiden. “Het idee voor een huwelijk kwam een tijdje geleden van een van de campinggasten”, vertelt Petra Kors. “Die zei: als ze zwanger zijn dan moeten ze ook trouwen. Een moetje.”

Vanaf toen groeide het idee al snel uit tot de organisatie van een enorm huwelijksfeest. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand doet de officiële huwelijksvoltrekking (de schoonzus van Petra) en muzikant Paul Marselje (een vriend van de man van Petra) zorgt voor de muzikale omlijsting. De versieringen worden gemaakt door de kinderen op de camping.

Winkel dicht

De Alpaca’s hebben een uitgebreide fanschare. Kinderen uit het dorp stoppen altijd onderweg naar school om ze te aaien. En zelfs een winkelier uit het dorp sluit eerder de deuren om erbij te kunnen zijn. “Ik heb zoveel berichtjes gekregen van mensen dat ik gestopt ben daarnaar te kijken”, lacht Petra. “We hebben zelfs de koeien uit het weiland gehaald zodat dat kan dienen als parkeerplaats.”

Foto: Kampeerboerderij Straat-Hofen

Bekijk de bruiloft van het jaar hieronder:

Alpaca’s Josephine en Lodewijk trouwen op Kampeerboerderij Straat-Hof

Kijk hier de huwelijksceremonie van alpaca’s Josephine en Lodewijk in Leimuiden terug.

Posted by Hart van Nederland on Thursday, August 16, 2018