Lifestyle & Entertainment

Vader Nouri reikt talentaward uit vernoemd naar zijn zoon

De vader van Ajacied Abdelhak Nouri reikte maandagmiddag in een speciale talentenprijs uit die vernoemd is naar zijn zoon. De zogenoemde Nouri Tweensaward ging naar de meest inspirerende leerling of docent van de talentenbeurs Tweenstalent in Amsterdam.

De voetballer was ambassadeur van dit project en de organisatie wil hem met deze award eren, liet initiatiefnemer Mohamed Chaara weten.

Hoop voor jongeren

Meer dan duizend jongeren ontdekken tijdens deze talentenbeurs in Theater Amsterdam welke beroepen ze aanspreekt. Doel is om het beste in zichzelf te ontdekken. Volgens Chaara, bekend als acteur in onder meer de serie Shouf Shouf!, staat Nouri voor heel veel jongeren voor hoop. “Hij vecht tot op de dag van vandaag voor zijn leven en zo kennen we hem ook.”

Nouri zakte in juli vorig jaar tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar. De talentvolle Ajacied werd getroffen door hartfalen en moest gereanimeerd worden. Een paar dagen later werd ernstige en blijvende hersenschade bij hem geconstateerd.

Lees ook: Ajax erkent aansprakelijkheid: ‘Geen adequate behandeling Nouri’

Ajax liet maandagavond in een persconferentie weten volledige aansprakelijkheid te erkennen in de zaak-Nouri. De club  erkent dat Abdelhak Nouri vorig jaar geen adequate medische hulp heeft gekregen

Eerder werd ook al de prijs voor het grootste talent uit de Ajax-jeugdopleiding uitgeroepen tot de Abdelhak Nouri Award.

Lees hier al het nieuws rondom Abdelhak Nouri