112

Vader krijgt 12 jaar en tbs voor dood Diego

De vader van de tienjarige Diego is veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de jongen. De rechtbank in Rotterdam achtte het bewezen dat de 39-jarige Marcel S. zijn zoon heeft gewurgd uit nijd omdat zijn vrouw hem had verlaten.

Diego werd op 1 maart vorig jaar dood gevonden op het ouderlijk bed in de woning in Dordrecht. S. heeft steeds vastgehouden aan het verhaal dat hij ‘s avonds in slaap was gevallen op de bank, de volgende ochtend wakker schrok en zijn zoon dood vond.

Wreed en onbegrijpelijk

Volgens de rechtbank was S. echter wel degelijk wakker. Bovendien is in de hals van de jongen uitsluitend zijn eigen DNA en dat van zijn vader aangetroffen. De rechtbank noemde de wurging ”wreed en onbegrijpelijk”. ”Dat juist de vader, op een voor Diego vertrouwde plek, een einde maakte aan het jonge leven van zijn zoon is nauwelijks te bevatten.”

De rechtbank rekende het S. zwaar aan dat hij op geen enkele manier verantwoording heeft afgelegd. Omdat sprake was van een ”ziekelijke stoornis van de geestvermogens” krijgt S. ook tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank is S. ”gevaarlijk” en is de kans op herhaling groot. Daarnaast moet hij bijna 12.000 euro schadevergoeding betalen.

De officier van justitie had achttien jaar cel geëist, omdat hij een lange gevangenisstraf op zijn plaats vond.