112

Vader belt politie nadat beschonken zoon ouderlijk huis binnensluipt

Een man uit Almelo heeft in de nacht van zaterdag op zondag een paar angstige momenten beleefd nadat hij wakker was geworden van gerommel in zijn woning. Volgens de man was het een inbreker, hij belde direct de politie die met spoed reageerden.

Wat de bewoner niet wist is dat zijn beschonken zoon het een beter idee vond om in zijn ouderlijk huis te slapen nadat hij iets te diep in het glaasje had gekeken om zelf naar huis te rijden. Toen de zoon de woning van zijn vader binnensloop om te ontnuchteren in zijn oude bed werd zijn vader wakker.

Schoenafdrukken

Toen de politie ter plaatse kwam zagen de agenten de stille getuigen al in de verse sneeuw staan. ”In de straat zien we al schoenafdrukken in de verse sneeuw, ze lopen richting de woning. Het zal toch niet…een klassiek droomscenario doemt in onze gedachten op.” Schrijft Wijkagent Martijn van Lumbek op Instagram. De bezorgde bewoner stond de agenten al op te wachten bij de ingang van de woning. De geschrokken man hoorde nog steeds geluiden op de eerste verdieping. De politieagenten vliegen de trap op en zien daar inderdaad een man. ”Hij zegt, nadat wij hem er naar vragen, dat hij daar inderdaad niet woont. Dit moet wel bingo zijn, een heterdaadje woninginbraak…”

De bewoner die beneden meeluistert hoort de stem van de indringer maar die komt de man wel heel erg bekend voor. Het bleek namelijk de zoon van de man te zijn. De zoon woonde al een tijdje elders maar na een paar borrels was het duidelijk dat het niet verstandig zou zijn als hij naar huis zou gaan rijden. Daarom zocht hij zijn oude bed op in het ouderlijk huis.

Juiste keuze

Een loos alarm dus maar Van Lubek en zijn collega’s konden er wel om lachen. De zoon die zijn vader wel een flinke adrenalinestoot heeft bezorgd door het hele gebeuren heeft volgens de agenten wel de juiste beslissing gemaakt. Wellicht volgende keer eerst even bellen.

View this post on Instagram

Soms heb je van die speciale meldingen. Afgelopen nacht was het ook raak. De meldkamer riep ons op om met voorrang te gaan naar een adres in Almelo. De bewoner was thuis en hoorde een inbreker in de woning. Snel gaan we met meerdere auto's naar het opgegeven adres. In de straat zien we al schoenafdrukken in de verse sneeuw, ze lopen richting de woning. Het zal toch niet…een klassiek droomscenario doemt in onze gedachten op. De bewoner staat ons op te wachten en zegt dat hij net nog gestommel boven hoorde. Vlug gaan we naar boven en treffen daar inderdaad een man aan. Hij zegt, nadat wij hem er naar vragen, dat hij daar inderdaad niet woont. Dit moet wel bingo zijn, een heterdaadje woninginbraak…De bewoner die onderaan de trap staat, luistert mee. Hij hoort de stem van de inbreker en die klinkt wel heel bekend…Het bleek zijn zoon te zijn. Zoon woonde elders en had een paar borrels gedronken. Hij wilde niet meer in de auto stappen en besloot daarom maar lopend naar zijn ouderlijk huis te gaan, om daar te gaan slapen. Resultaat: een leuke melding en een flinke adrenaline-stoot voor vader. Bovenal toch een goeie keus van zoon. #niethandigwelverstandig #stiekemtrots #heterdaadje #gelukkigtochgeeninbraak #almelo #instapolice #instacops #instapolitie #waakzaamendienstbaar #wijkagent #politie

A post shared by Martijn van Lubek (@wijkagentmvanlubek) on