Lifestyle & Entertainment

Stunt: Friezen claimen met letters I Oosterstreek stukje Amsterdam

De jongens van oudejaarsvereniging D’olde Togers uit het dorp met amper 500 inwoners heeft met de letters IOosterstreek een stukje Amsterdam geclaimed. De jongens willen hiermee hun dorp groter en bekender maken. Jeroen Hessels: ”In ons dorp Oosterstreek is niet veel te doen, er zijn steeds minder winkels en we dachten met deze stunt zetten we Oosterstreek op de kaart.”

Ze zijn vannacht om drie uur vertrokken en hebben vanochtend vroeg de letters uitgeladen en op voor het Rijksmuseum plein geplaatst. Precies op de plek waar de letters I Amsterdam stonden. De politie was snel ter plaatse en de jongens moeten de letters rond negen uur weghalen anders worden ze beboet. Maar voor die tijd maken toeristen en inwoners gretig gebruik van de gelegenheid en worden volop foto’s gemaakt van deze stunt.

De letters, gemaakt van purschuim, komen na vandaag ergens in het dorp Oosterstreek te staan.

Lees ook: Huh? Letters weer terug op Museumplein in Amsterdam

Het is niet de eerste keer dat er nieuwe letters op het Museumplein opduiken. Kort na het verwijderen van het I Amsterdam-logo begin deze maand, plaatste een ontwerper de letters HUH. Die bleven enkele uren staan.

Lees ook: I amsterdam-letters weggehaald van Museumplein

Deze maand werden de letters ‘I amsterdam’ weggehaald voor het Rijksmuseum. De slogan zou volgens het gemeentebestuur van Amsterdam te individualistisch zijn. De levensgrote letters waren een toeristische trekpleister.