Grote stroomstoring Brabant snel opgelost

Enkele tienduizenden huishoudens in het midden van Brabant hebben donderdagochtend ruim een uur zonder stroom gezeten. De stroomstoring begon om 08.08 uur in Tilburg en Boxtel. Binnen een half uur was de stroomvoorziening in Boxtel hersteld en om 09.17 uur had iedereen weer elektriciteit, aldus de netbeheerders Enexis en Tennet.

Een technische storing op het hoogspanningsstation in Tilburg-Noord was de oorzaak van het probleem, laat Tennet weten. De storing is omzeild, aldus een woordvoerder. Tennet doet nog nader onderzoek naar de exacte oorzaak.

Meldingen van getroffenen kwamen uit diverse plaatsen in de omgeving zoals Helvoirt, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Oisterwijk, Liempde, Goirle, en Baarle-Nassau.

Veel hinder in ochtendspits

De stroomstoring veroorzaakte veel hinder in de ochtendspits. Tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch was geen of nauwelijks treinverkeer mogelijk. Verkeerslichten werkten niet, waardoor ook op de weg een chaos ontstond.

De twee ziekenhuizen in Tilburg schakelden automatisch over op noodstroom maar moesten de eerste operaties en spreekuren uitstellen.

Ook attractiepark De Efteling werd getroffen en adviseerde bezoekers hun komst uit te stellen. De internetpagina van Enexis raakte door het vele bezoek overbelast.

ANP/Redactie