112

Straatracende piloot weg bij Transavia

Casper van W., de straatracende piloot, die samen met zijn vader in 2016 de 19-jarige Fleur doodreed gaat weg bij Transavia. Casper en zijn vader Walter reden in de avond van 16 maart 2016 met een duizelingwekkende snelheid achter elkaar aan over de Nieuw-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht.

Halverwege de dijk is vader Walter in volle vaart met zijn Porsche 911 bovenop de Toyota Aygo van Fleur geknald. Ze kwam net uit een uitrit. De jonge vrouw werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze twee weken later overleed.

Lees ook: Piloot mag niet worden ontslagen, maar blijft op non-actief

De rechtbank veroordeelde Walter van W. tot vier jaar cel wegens het doodrijden van de jonge vrouw, terwijl het OM vijf jaar had geëist. Zijn zoon kreeg een werkstraf van 100 uur, waar het OM drie jaar had geëist.

Na de veroordeling wilde Transavia van Casper van W. af omdat “zijn gedrag onverenigbaar is met zijn functie als piloot.” Maar van de rechter mocht Transavia Van W. vanwege zijn veroordeling niet ontslaan. Van W. was naar de rechter gestapt om ontslag te voorkomen.