Dieren

Stichting Leeuw maakt moeilijke keuze om King (14) in te laten slapen

Zondagavond is de 14-jarige leeuw King overleden op het landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Stichting Leeuw heeft gisteren de moeilijk keuze gemaakt om de tijger in te laten slapen omdat het al enige tijd bergafwaarts ging met de gezondheid van het dier.

Dit meldt Stichting Leeuw zelf in een bericht op hun Facebookpagina. King werd geboren in 2004 en heeft 13 jaar van zijn leven doorgebracht bij een Duits circus. Hoewel het dier ”altijd al een van de zorgenkindjes was bij Stichting Leeuw” ging het de laatste week erg snel achteruit met King. ”Hij had eigenlijk geen eetlust meer, dronk heel erg veel en zijn vacht werd dof.” Schrijft Stichting Leeuw in hun bericht. 

Volgens de dierenarts hadden de nieren van de katachtige het begeven. Om het lijden bij het dier weg te nemen is er voor gekozen om het dier in te laten slapen. ”King is tot en met zondag middag lekker buiten geweest met zijn mooie dames, en heeft weinig gemerkt van de verdoving. Wij zijn blij en dankbaar dat wij King nog een mooie tijd hebben mogen geven.”