112

Ruim twintig tips over verdachte van liquidatie Pronk

De politie heeft ruim twintig tips binnengekregen over Errol Janssen, die wordt verdacht van de moord op de crimineel Karel Pronk in Delft. De naam en foto’s van Janssen werden dinsdag bekendgemaakt en op de opsporingslijst gezet na een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West.

De politie baseert zich op camerabeelden en op getuigenverklaringen. Janssen was voor de schietpartij in het koffiehuis en is daarna weggereden op een matzwarte Harley Davidson, zo blijkt uit de reconstructie. Daarna is hij nog gezien op de motor in Delft en toen hij in die plaats zijn hond uitliet. Sindsdien ontbreekt ieder spoor en is ook zijn motor niet gevonden.

De zestigjarige Pronk werd die dinsdag vlak voor het middaguur neergeschoten bij koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft.

Lees ook: GEZOCHT: Verdachte liquidatie Karel Pronk

Het is mogelijk dat de verdachte naar het buitenland is gevlucht. Hij is mogelijk in het bezit van een vuurwapen. Janssen zou ook bekendstaan als Mick van der Laan of Mickey. Hij heeft tatoeages, onder meer in zijn gezicht, en heeft een gespierd postuur.

Lees ook: Verdachte moord Pronk bekend, maar spoorloos

Pronk stond bekend als onderwereldfiguur. Hij werd in 2009 veroordeeld wegens het leiden van een criminele organisatie, wietteelt en het bezit van wapens. Hij kreeg zes jaar cel. In 1991 werd hij al eens veroordeeld tot twintig jaar cel voor het uitlokken van de moord op een tuinder in Rijswijk. Hij ontsnapte twee keer met geweld uit de gevangenis.

ANP