112

Ravage op straat na plofkraak in Renkum

Een kapotte gevel van een snackbar en stukjes pinautomaat zijn de stille getuigen die overal op straat liggen na een plofkraak op een pinautomaat een de Europalaan in het Gelderse Renkum. Aan de ravage is goed te zien dat de daders niet erg subtiel te werk zijn gegaan.

Omwonenden werden gewekt door een flinke knal. Meerdere mensen hebben vervolgens gezien hoe er meerdere personen in een zwarte Audi stapten en zijn weggereden. Het geld ligt maandagochtend letterlijk op straat in de Gelderse plaats, dit omdat er nog verschillende geldcassettes op straat liggen.

De politie is inmiddels aanwezig en heeft de omgeving afgezet. De EOD is opgeroepen om te controleren of er nog explosieven aanwezig zijn.

‘Ik moest iets doen’

Een ooggetuige heeft de plofkraak gehoord en gezien. Toen hij na de knal poolshoogte ging nemen zag hij hoe twee mannen over de pinautomaat stonden om de geldcassettes uit de machine te halen. ”Ik moet iets doen, ik moet die mannen aanhouden”, zei de man toen tegen zichzelf maar voordat hij de mannen kon aanspreken bedacht hij dat het wellicht slimmer was om eerst de politie te bellen.

Toen hij later terug kwam gewapend met een telefoon waren de daders als gevlogen. Volgens de ooggetuige waren de daders ‘met zeker drie en misschien wel vier mannen’ en spraken ze met een ‘Duits-Marokkaans accent’

Beeld: SPS Media