Sport

PSV in 'zwaarste poule' Champions League, Ajax treft Bayern München

PSV treft in de groepsfase van de Champions League louter ‘grote’ namen. De club van coach Mark van Bommel speelt tegen het Spaanse FC Barcelona, Tottenham Hotspur uit Engeland en het Italiaanse Internazionale.

Bij de loting werd de poule al aangeduid als de zwaarste van allemaal. Met Barcelona komt Lionel Messi, een van ‘s werelds beste voetballers, naar Eindhoven. Jasper Cillessen, oud-doelman van Ajax, is er doorgaans de tweede doelman. PSV speelde in het seizoen 1997-1998 voor het laatst tegen Barcelona. In de groepsfase van de Champions League werd het twee keer 2-2.

Lees ook: PSV kwalificeert zich met gemak voor groepsfase Champions League

Ajax speelt in de groepsfase van de Champions League tegen Bayern München, Benfica en AEK Athene. Bayern, kampioen van Duitsland, geldt als meest aansprekende opponent. Coach Erik ten Hag werkte eerder bij de amateurtak van die club. Ajax komt in München ook Arjen Robben tegen. In de groepsfase van de Champions League speelden de Amsterdammers in 2004-2005 voor het laatst tegen de Duitsers. Bayern won thuis ruim (4-0), in Amsterdam werd het een gelijkspel (2-2).

Lees ook: Ajax na vier jaar terug in groepsfase Champions League: ‘Daar hoort Ajax’

ANP