Weer & Verkeer

Prorail sluit onbewaakte overweg voor auto's na dodelijk ongeluk

Spoorbeheerder Prorail wil een onbewaakte spooroverweg op de Tuunterweg in Lintelo afsluit en voor auto’s. Dit naar aanleiding van een dodelijk ongeluk woensdagavond. Daarbij kwam een 19-jarige jongen uit Barlo in zijn auto om het leven, na aanrijding met een trein.

Het slachtoffer had zijn voertuig net een dag en was onderweg naar zijn vrienden om hen zijn nieuwe aanwinst te laten zien. Toen hij niet kwam opdagen op de afgesproken plek, ging zijn vrienden op onderzoek uit. Die vonden hem uiteindelijk op de plek van het ongeval.

Geen spoorbomen

De gevaarlijke overweg, zonder spoorbomen of bellen, stond al langer op de lijst om aangepakt te worden door Prorail. Naar aanleiding van het ongeluk is besloten om de overweg vervroegd af te sluiten voor auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel gebruik blijven maken van de overweg.

Prorail wil uiteindelijk alle onbewaakte overwegen in Nederland aan gaan pakken, zo blijkt ook uit een persbericht dat de organisatie uitstuurde: “Het geeft eens te meer aan hoe dringend dit soort overwegen uit het spoornet moeten verdwijnen.”

Beeld: SPS Media