112

Politie toont video van verdachte in zaak-Nicky Verstappen

De politie zoekt naar de nu 55-jarige Jos B., die ze verdenkt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. B. is voor het laatst gezien in de Franse Vogezen, waar hij verbleef in een chalet en een wandeltocht zou maken. Hij was single en woonde bij zijn moeder in Simpelveld.

De politie heeft een video gepubliceerd waarin wordt gevraagd om uit te kijken naar de man, van wie sinds half februari elk spoort ontbreekt. Zijn familie gaf hem in april op als vermist.

Bushcrafter

B. is een zogeheten bushcrafter en beheerst allerlei technieken waarmee hij kan overleven in de natuur. Hij kan leven van wat de natuur te bieden heeft en weet hoe hij water kan vinden en dat drinkbaar kan maken. Hij organiseerde onder meer reizen in Europa en was zelf ook geregeld op reis.

Lees ook: 55-jarige verdachte in beeld in zaak Nicky Verstappen

De politie zegt aanwijzingen te hebben dat B. voorbereidingen trof om gedurende lange tijd uit beeld te blijven.

Toevallige passant

De toen 35-jarige man was oorspronkelijk in beeld bij de politie als toevallige passant op de Brunssummerheide, waar Nicky dood werd gevonden. De marechaussee hield hem daags na het vinden van het lichaam staande en maakte proces-verbaal op, waardoor zijn gegevens in het dossier zaten. Hij is twee keer als getuige gehoord, maar niet eerder als verdachte aangemerkt.

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN