112

Ontruiming Tilburg was loos alarm

Achteraf gezien was de ontruiming van station Tilburg zondagavond loos alarm. Er was een koffer achtergelaten, maar daar bleek volgens de politie niets gevaarlijks in te zitten. Bovendien was de koffer überhaupt niet van de vier mannen die waren gearresteerd, maar van iemand anders. De vier worden zo snel mogelijk vrijgelaten. Wanneer dat precies is, kon de politie nog niet zeggen.

‘Alarmbellen rinkelen’

“De melding was serieus genoeg, de inzet was terecht en op basis van de informatie die we toen hadden zijn ze terecht aangehouden”, legt een politiewoordvoerder uit. “We kregen de informatie dat ze zich verdacht gedroegen en dat er een koffer was achtergelaten op de plek waar zij stonden. Dan gaan alarmbellen rinkelen. Wij hebben toen dezelfde conclusies getrokken als de melders.”

Lees ook: Geen explosieven gevonden op station Tilburg

De mannen brachten de nacht door op een politiebureau. “Als je ‘s avonds wordt opgepakt, krijg je nachtrust. De volgende ochtend zijn we begonnen met verhoren en verder onderzoek. Toen bleek dat de situatie anders lag. Ik kan me voorstellen dat deze mannen hier niet heel blij mee waren, maar ik hoop op wat begrip van hen. We doen dit niet voor ons plezier, we doen dit omdat we de meldingen serieus nemen”, aldus de politie.

Het station werd zondagavond ontruimd en het treinverkeer rond Tilburg lag uren plat. Kort na middernacht werden het station en de sporen vrijgegeven. De treinenloop was rond 00.30 uur weer normaal, meldden de Nederlandse Spoorwegen.

ANP