112

Peter R. de Vries: 'Voor dit nieuws mag je mij wakker bellen'

Net als de familie is ook Peter R. de Vries blij en opgelucht dat Jos B. zo snel is aangehouden. ”Op het moment dat hij werd aangehouden stond ik in contact met de ouders van Nicky. Wij dachten dat wij in het weekend even bij konden komen van alle media aandacht maar dat bleek zondagavond wel anders.

”Je droomt ervan dat een verdachte als snel wordt gevonden, hiervoor mogen ze mij wakker voor maken, het is geweldig nieuws.” De hoofdrechercheur nam niet veel later contact op het de misdaadverslaggever met de boodschap; ”Peter, we hebben hem!” De Vries heeft de familie Verstappen de afgelopen 20 jaar bijgestaan en heeft zich vlak na de dood van Nicky zich vastgebeten in de moordzaak.

Lees ook: Zus Nicky Verstappen: ‘Hier knokken we al 20 jaar voor’

”Ik heb wel vaker aan jarenlange zaken gewerkt en er is nooit een garantie op een goed afloop, maar dit is toch wel een hoogtepunt voor mij.” Vertelt De Vries verder. ”Het is mooi om te zien dat er om de zoveel tijd een oude zaak wordt opgelost dit moedigt hopelijk ook andere oudere zaken aan op een doorbraak.”

Lees ook: VIDEO: Bekijk hier de aanhouding van Jos B.

De 55-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is aangehouden toen hij naar buiten ging om brandhout te kappen. Jos B. bevond zich in een verlaten huis op een heuvel in de buurt van Castellterçol, meldt de Spaanse politie.

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem, die verdween in augustus 1998 toen hij op zomerkamp was.