112

Peter R. de Vries heeft recenter spoor B.: 'We komen dichterbij'

Jos B., de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, heeft op 27 april nog onder een nickname ingelogd op internet. Dat meldt Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, vrijdag in een tweet.

De misdaadverslaggever spreekt van ”interessante info” die hij heeft ontvangen van een niet nader genoemde bron. ”Dat maakt zijn laatste levensteken al weer een stuk recenter. Mooi. We komen dichterbij”, aldus De Vries.

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN

In een toelichting zegt De Vries de informatie te hebben gekregen van een van de vele ”meedenkers” in de zaak. ”Die beschikken over allerlei kwaliteiten. Deze is erg handig op internet. Datgene wat door deze meedenker aan mij is voorgelegd zag er betrouwbaar en overtuigend uit”, aldus De Vries.

Informatie overgedragen

De misdaadjournalist heeft de informatie overgedragen aan de politie. ”Die kunnen hier nu iets mee gaan doen, bijvoorbeeld proberen te achterhalen waar hij heeft ingelogd.”

De Vries is optimistisch dat B. gevonden gaat worden. ”Ik merk dat de intensiteit van berichtgeving over de zaak in buitenlandse media toeneemt. Hoewel het koffiedik kijken blijft, heb ik er wel vertrouwen in dat we binnen afzienbare termijn meer nieuws over hem krijgen.”

B.’s familie gaf hem in april op als vermist.

ANP