112

Peperdure Mercedes op klaarlichte dag in brand gestoken in Deventer

Aan de Klinkenbeltsweg in Deventer is dinsdagmiddag rond 14:40 uur brand gesticht in een Mercedes AMG. De auto, met een nieuwwaarde van zo’n anderhalve ton, stond op straat geparkeerd tussen een aantal andere voertuigen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de auto en was er geen redden meer aan. Doordat olie en benzine uit het voertuig liepen zorgde dit voor een grote vlammenzee op de parkeerplaats en flinke rookwolken boven de wijk. Dit trok veel bekijks van omstanders, al snel hadden tientallen mensen zich verzameld rond de brand in de volkswijk.

Na ongeveer een kwartier was het vuur onder controle. De auto’s die rondom het brandende voertuig stonden lijken er zonder noemenswaardige schade vanaf te zijn gekomen.

Ingeslagen ruit

De brandweer en politie gaan uit van brandstichting. De ruit aan de passagierszijde was ingeslagen en getuigen zagen een man wegrennen. Kort na de brand heeft de politie een burgernetbericht uitgestuurd met getuigenoproep voor een verdachte persoon in de Driebergenstraat, een zijstraat van de brandlocatie. Ook is de Forensische Opsporing opgeroepen voor nader onderzoek.

Opvallend is dat de auto een Kurzzeit-kenteken heeft. Rijden met dit Duitse exportkenteken is in Nederland niet toegestaan. Volgens buurtbewoners behoort de auto toe aan een Turkse autohandelaar en stond deze al een aantal dagen in de straat.