112

Opnieuw autobranden in Veen, man rijdt vol tegen brandende auto aan

Het was wederom raak in het Brabantse Veen, zaterdagavond gingen daar twee voertuigen in vlammen op. Het gebeurde op de kruising van de Witboomstraat met de Van der Loostraat. Het is niet de eerste keer dat het op deze kruising gebeurd.

Net als bij de vorige autobranden in het dorp, stonden er tientallen mensen toe te kijken hoe de de wagen compleet uitbrandden. Op beelden, die op videoplatform Dumpert staan, is te zien hoe een man bewust tegen een al brandende auto aan rijdt. Vervolgens stapt de bestuurder uit en lijkt het er op of de man iets op het gaspedaal legt en de benen neemt. Die wagen vliegt daarna ook in de brand.

Vrijdagavond was het ook raak op dezelfde kruising. Toen gingen er ook twee auto’s in vlammen op. Tijdens kerstnacht werden hulpverleners die een auto aan het blussen waren gehinderd door de toeschouwers de spuitgasten werden bekogeld met verschillende voorwerpen. Hierdoor werd hun werk bemoeilijkt.

Lees ook: Brandweer bekogeld met vuurwerk tijdens blussen autobrand in Veen

Het is in de aanloop naar oudejaarsnacht al zeker twintig jaar onrustig in Veen. Alleen dit jaar gingen er al meerdere voertuigen in vlammen op.

Eind 2017 waren er in het dorp acht autobranden. Ook een caravan ging toen in vlammen op en hulpdiensten werden belaagd. “De correctie van binnenuit wordt in Veen niet of onvoldoende opgepakt”, stelde de burgemeester toen vast. ”Dat stelt mij teleur.”

In de omgeving hangen meerdere bewakingscamera’s waarvan de beelden zullen worden bekeken om de daders op te sporen.

Beeld: SQ Vision