Opluchting bij familie Weiler na drama met overgeschilderd bouwval

Opluchting bij Michael en Marjolein Weiler uit Heerenveen. Het stel heeft een schikking getroffen met ondernemer Anton Eizema, de man van wie ze een klein half jaar geleden een woning kochten die al snel onbewoonbaar werd verklaard.

Het lichtelijk verstandelijk beperkte stel moest in november opeens op zoek naar nieuwe woonruimte nadat de brandweer hun pas gekochte huis onbewoonbaar verklaarde, voornamelijk door de weggewerkte schade die was ontstaan bij een brand, veertig jaar geleden.

Lees ook: Drama voor familie Weiler: net gekocht huis blijkt overgeschilderde bouwval

De advocaten van beide partijen zijn overeen gekomen dat Eizema de woning terugneemt. De familie Weiler krijgt een deel van het geld terug. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend. Advocaat Bart Corvermaker liet wel aan de redactie weten dat beide partijen water bij de wijn hebben gedaan. “De familie Weiler is opgelucht, de onzekerheid is nu voorbij. Ze kunnen op zoek naar een nieuwe woning.”

Een kort geding dat tegen Eizema was aangespannen en vrijdag zou dienen in de rechtbank in Leeuwarden, gaat niet meer door.

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland.