112

Omstanders vangen hond bij ernstig ongeluk bij Vriezenveen

De hulpdiensten zijn vanmorgen uitgerukt voor een melding van een aanrijding op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen. Ter plaatse bleek er sprake van een eenzijdige aanrijding. Een auto is door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden.

De bestuurder zat bekneld in het voertuig, ook een hond die aanwezig was in de auto kwam vast te zitten, deze kon door de politie worden bevrijd waarna de hond het op een lopen zetten. Omstanders hebben de hond enkele honderden meters verder op kunnen vangen.

De hond is door medewerkers van de dierenambulance opgehaald en direct overgebracht naar een dierenarts, volgens medewerkers van de dierenambulance was het dier in shock, de dierenarts gaat het dier op verder verwondingen onderzoeken.

De impact van het ongeval is enorm, het motorblok is uit de auto geslingerd en de wagen is enkele meters verderop in de sloot tot stilstand gekomen.

Door het ongeval moest de gehele weg worden afgesloten. Een traumahelikopter kwam ter plaatse medische assistentie verlenende. Het slachtoffer is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

De weg is door het ongeval en het onderzoek zo’n 3,5 uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Beeld: SPS Media