112

OM: 'Advocaten Jos de G. komen met niks nieuws in zaak Nicole van den Hurk'

De advocaten van Jos de G., verdacht van het verkrachten en doden van de vijftienjarige Nicole van den Hurk in 1995, hebben in hun lange pleidooi geen enkel nieuw licht op de zaak kunnen werpen. Al hun argumenten zijn al eerder bij de rechtbank over tafel gegaan.

LEES HIER ALLES OVER DE ZAAK ROND NICOLE VAN DEN HURK

Dat betoogde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag voor het gerechtshof in Den Bosch, in reactie op dat donderdag gehouden pleidooi. Vrijdag is de laatste dag van het proces in hoger beroep tegen de 51-jarige De G. Tegen hem is veertien jaar cel geëist voor verkrachten en doden Van den Hurk.

DNA-spoor

De verdachte werd in 2014 opgepakt, nadat een DNA-spoor hem bij de politie in beeld had gebracht. De G. ontkent. Het lichaam van de Eindhovense Nicole van den Hurk werd in november 1995 gevonden in een Brabants bos, na ruim zes weken te zijn vermist.

Lees ook: Broer Nicole van den Hurk: ‘Mijn leven is kapotgemaakt, vernield, afgepakt’

Volgens het OM is het gevonden DNA-spoor een belangrijk bewijsmiddel. De G.’s advocaten menen dat het spoor niet aantoont dat De G. het slachtoffer heeft verkracht en gedood.

Krachtige aanwijzing

In hun ogen is de aanwezigheid van DNA van een onbekend gebleven persoon op het lichaam van het slachtoffer een krachtige aanwijzing dat Jos de G. niet de dader is. “Wij kennen geen zaak met zó veel aanwijzingen voor een andere dader”, aldus de raadslieden.

Jos de G. herhaalde in zijn laatste woord dat hij onschuldig is. “Ik kan geen verantwoordelijkheid nemen omdat ik niet schuldig ben. Ik ga net als de nabestaanden door een hel op dit moment.”

ANP