Dieren

Olifant maakt een ommetje in Ommen

”Nee meneer de agent, het is echt geen grap. Ik heb een olifant in mijn tuin lopen en het eet nu mijn peren op.” Zo zou het gesprek tussen een man in Ommen en de politie in de Overijsselse plaats gegaan zijn toen de melder er achter kwam dat hij een dikhuidige in zijn tuin had lopen.

De melding kwam woensdagmiddag binnen bij de hulpdienst. Onderweg naar naar het adres van de melder vroegen de dienders zich af; ”Hoe vang je in godsnaam een olifant?” Eenmaal aangekomen lagen de stille getuigen op straat. Grote bulten ontlasting lagen op straat, die ”daadwerkelijk van een olifant afkomstig konden zijn.” De olifant was toen nergens meer te zien.

De bewoners van de woning waren zichtbaar aangeslagen door het voorval. Zij wisten de agenten te vertellen dat het grote dier net was opgehaald door zijn begeleider en was vertrokken via een bospad. Nadat de agenten enkele honderden meters het bospad hadden gevolgd kwamen zij inderdaad een olifant tegen met zijn verzorger.

Achteraf bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit. De olifant hoorde bij een circus, welke deze dagen op een camping in de omgeving is neergestreken.

De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens met de politieagenten teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Hier heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade.

Omdat de toegesnelde agenten wisten dat de andere dienders op het bureau het verhaal nooit zouden geloven, mochten zij samen met de ‘boosdoener’ op de foto.