Lifestyle & Entertainment

'Nog geen gevallen van Samsung-bug in Nederland bekend'

Het softwareprobleem van enkele Samsung-smartphones, waarbij foto’s van gebruikers ongevraagd naar andere contacten worden doorgestuurd, lijkt vooralsnog niet van toepassing op Samsung-gebruikers in Nederland. Dat zegt een woordvoerder van de techgigant.

In een statement dat dinsdag naar buiten werd gebracht schrijft het bedrijf: “We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.”

Lees ook: Samsung-telefoons sturen ongevraagd foto’s door naar je contacten

Het voorval zorgde op internetforum Reddit voor veel consternatie. Een forumgebruiker schreef dat zijn toestel zijn volledige fotobibliotheek ongevraagd had doorgestuurd naar zijn vriendin terwijl hij lag te slapen. De foto’s werden verstuurd via Samsung’s berichtendienst Samsung Messages. Gebruikers kunnen zelf niet achterhalen of foto’s van hun toestel naar anderen zijn verstuurd, tenzij de ontvanger hen hiervan op de hoogte stelt.

Probleem tijdelijk omzeilen

Het probleem is tijdelijk te omzeilen door de toestemming voor het gebruik van de opslag van het toestel door Samsung Messages in te trekken. Het is niet bekend of en wanneer er een software-update verschijnt die het probleem definitief verhelpt.