112

Moeder dode baby Sloterplas gevonden

De politie heeft de moeder van de dode baby bij de Sloterplas in Amsterdam gevonden. De 25-jarige vrouw uit Amsterdam-West werd op 13 juni aangehouden. Haar identiteit kon worden achterhaald via de 30-jarige vader, die kortgeleden werd opgespoord.

De vrouw is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het jongetje, dat hooguit een paar dagen oud was, en het wegmaken van het lichaam. Haar aanhouding is nu pas bekendgemaakt, omdat de vrouw in beperkingen zat en geen contact met de buitenwereld mocht hebben. Dinsdag is haar voorlopige hechtenis opgeheven. Ze mag de beslissing van het Openbaar Ministerie om haar al of niet te vervolgen, in vrijheid afwachten.

Lees ook: Identiteit vader dode baby Sloterplas achterhaald

De vader werd onlangs gevonden door DNA-verwantschapsonderzoek. Hij is als getuige gehoord en zette de recherche op het spoor van de moeder.

Bericht gaat verder onder de video:


Lees ook: Rechercheur Judith schrijft gedichtje voor overleden baby

De dode baby werd op 8 juni 2016 door een wandelaar gevonden in een sporttas bij de Sloterplas, die waarschijnlijk eerder in het water had gelegen maar door iemand op de kant is gelegd. Het is niet duidelijk hoelang de baby daar heeft gelegen. De gemeente regelde de begrafenis. Het jongetje is eind augustus 2016 begraven op begraafplaats Sint Barbara. Op de grafsteen staat ‘Baby Sloterplas, juni 2016’.