112

Militair reed 30-jarige Sylvia dood: 'We zijn ons meisje kwijt'

Een emotionele dag voor familie Nelis uit het Noord-Hollandse Wieringerwaard. Hun Sylvia is een jaar geleden op de A7 bij Middenmeer doodgereden door een militair en maandag was de rechtszaak.

De verdachte was tijdens het ongeluk bezig op zijn mobiel. Hij reed op haar in bij een file. De 30-jarige Sylvia raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis. Haar familie is woedend en hoopt dat de verdachte lang achter de tralies verdwijnt.

Voorbeeldfunctie

Moeder Adri Nelis is boos en verdrietig. “Hoe is het mogelijk dat een militair tijdens het rijden gaat bellen en googelen in de auto. Hij heeft als werknemer van de Koninklijke Landmacht toch een voorbeeldfunctie”, vraagt ze zich hardop af. “Door zijn onoplettendheid is Sylvia uit ons leven gerukt. Ze zou samen met haar vriend kinderen krijgen en ze hadden net een huis gekocht. We zijn bang dat hij heel weinig straf krijgt. En wij hebben levenslang.”

Adri Nelis maakt gebruik van haar spreekrecht. Hiermee wil zij ook waarschuwen voor het gevaar van bellen tijdens het autorijden.