Politiek

Mensen met een iPhone krijgen vanavond 70 nieuwe emoji

Vanaf dinsdagavond krijgen Apple-gebruikers een berg aan nieuwe emoji. Met de update van het besturingssysteem kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor poppetjes met rood haar, grijs haar of krullend haar en meer tinten huidskleuren.

Lees ook: Apple komt met nieuwe emoji’s voor minder valide mensen

Naast iPhone-bellers krijgen ook andere gebruikers van Apple-producten het pakket aan emoji bij de update.

Het Unicode Consortium is verantwoordelijk voor alle emoji’s. Zij zijn een non-profit instelling die de tekststandaarden op computers wereldwijd bewaakt. Leden van het consortium zijn onder andere de belangrijkste computer- en softwarebedrijven, waaronder IBM, Apple, Google, Facebook, Adobe, Oracle en Huawei.

Toekomstige emoji

Voor 2019 is het Consortium ook al druk bezig. Voor dat jaar kan de gebruiker onder andere een blindengeleidehond, een vlieger en een wit hartje verwachten. Ook zullen er meer voedingsmiddelen bijkomen.

Voor 2020 kan je nu al zelf ideeën insturen. Dus weet jij nog een emoji die je echt niet meer kan missen, is het misschien een poging waard om je idee in te sturen.

Oorsprong

Oorspronkelijk komen de afbeeldingen uit Japan en zijn ze geïnspireerd door de mangastrips. De letter ‘e’ staat voor foto en ‘moji’ betekent letters. Je maakt dus als het ware woorden met een afbeelding. En ja, het meervoud is emoji. Het woord emoji heeft net als bijvoorbeeld het woord sushi of tsunami geen aparte meervoudsvorm.

Beeld: Apple