Gezondheid

Meer dan 105.000 euro opgehaald voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte

Hart van Nederland-camerman Jaap van Willigen heeft de afgelopen dagen meer dan 1.300 kilometer afgelegd voor het goede doel. Samen met iedereen die zich voor Energy4all in heeft gezet, is er 105.000 euro opgehaald voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

De groep helden bestond uit lopers, fietsers en wandelaars. De laatste kilometers, naar het dak van de Italiaanse Alpen was nog wel even pittig….

Forza4EnergyAll

Ieder jaar fietst een groep helden met Forza4EnergyAll de Stelvio in de Italiaanse Alpen op. Hart van Nederland-cameraman Jaap van Willigen vond die tocht nog niet bar genoeg…. Hij fietst helemaal vanuit Zaandam die kant op en legt zo in 9 negen dagen meer dan 1.300 kilometer af voor het goede doel. Zijn reis legt hij voor ons vast.

Medicijn ontwikkelen

Het goede doel is Energy4all, een stichting die geld inzamelt om een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziektes. Kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben, hebben een 50 procent kans om voor hun 10e levensjaar al te overlijden. Je snapt: dat moet veranderen.

De ontwikkeling van het medicijn is de laatste, maar ontzettende dure fase ingegaan. Als je de tocht van Jaap en alle andere helden nog eens terug wil kijken, kun je dat hier doen.

Doneren kan hier.