112

Man aangehouden voor ontvoering meisje (6) in kofferbak Weert

De politie heeft woensdagochtend een 24-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van ontvoering van een 6-jarig meisje op 6 juni in de Limburgse plaats. Na onderzoek van politie en de recherche kwamen ze de man op het spoor.

De politie heeft vorige week een onderzoek opgestart nadat een 6-jarig meisje korte tijd in een auto werd meegenomen vanaf de Maastrichtstraat in de wijk Groenewoud. Na getuigenoproepen in de media kwamen er diverse tips bij de politie binnen, maar met name de goede medewerking van inwoners uit de wijk heeft bijgedragen aan de aanhouding van de verdachte.

Lees ook: Meisje (6) kort ontvoerd geweest in Weert

Buurtonderzoek

Tijdens het buurtonderzoek werd de volledige medewerking verleend door de inwoners, en werden er ook beelden bij de politie aangeleverd. Op die beelden was onder andere de auto van de verdachte te zien.

De verdachte is vervolgens woensdag in zijn woning in Weert aangehouden. De politie gaat er op dit moment niet vanuit dat er meerdere verdachten betrokken zijn bij de ontvoering, en dat hij alleen handelde. Ook wordt er vanuit gegaan dat er daadwerkelijk een kortstondige ontvoering heeft plaatsgevonden en het meisje in de auto is meegenomen.

Kofferbak

Het meisje was buiten aan het spelen aan de Maastrichtstraat. Een man met een witte Volkswagen Golf sprak het meisje rond 18:00 uur aan. Getuigen zagen dat de man het meisje vroeg in de auto te stappen. Toen ze dat niet deed, pakte de man haar op, zette haar in de kofferbak en reed weg. Niet veel later werd het meisje vrijgelaten aan de Nedermaaslaan.

De verdachte zit vast en wordt verhoord. Hij wordt vrijdag voorgeleid.