Politiek

Kledingmerk geeft in Amsterdam ballonnen met lachgas bij aankoop

Een kledingmerk geeft in Amsterdam gratis lachgasballonnen bij elk gekocht kledingstuk. De winkel maakt reclame met de ‘Space Experience, ‘s werelds eerste lachgas lounge’ waar na aankoop van een kledingstuk een lachgasballon kon worden geconsumeerd in een ruimteschipachtige ruimte.

“Met het ballonnetje ben je even helemaal van de wereld, wat perfect past bij het concept”, zegt de oprichter van het merk.

Niet per se schadelijk

Volgens het Trimbos Instituut lijkt incidenteel gebruik van het onder jongeren steeds populairdere lachgas niet per se schadelijk. Maar er is nog weinig bekend over het spul. “De gebruiker is zijn eigen proefkonijn”, aldus een woordvoerster.

Het merk heeft de actie al moeten staken. De verhuurder van het pand wist er niets van en was het er ook niet mee eens. Hij heeft het kledingmerk gevraagd er direct mee te stoppen, laat de woordvoerster van wethouder Udo Kock van Economische Zaken weten.

Lees ook: Hoogleraar medicatieveiligheid Kees Kramers: ‘Legaliseer xtc’

De wethouder zegt dat “de gemeente een winkel gericht op lachgasconsumptie niet wenselijk vindt” en zegt blij te zijn met de snelle actie van de verhuurder. De lachgas-actie zou tot en met 27 december duren.

ANP/Redactie

Als je drugs wil gebruiken, kijk dan op de website van Unity. Daar vind je informatie en tips hoe je het beste en zo veilig mogelijk met middelengebruik om kunt gaan.