Dieren

Kittens vastgebonden achtergelaten aan boom in Esch

Twee kittens zijn vorige week in het Brabantse dorp Esch vastgebonden aan een boom en daar aan hun lot overgelaten. Stichting Zwerfkat Boxtel is op zoek naar de eigenaar van het duo.

“We maken best wat mee, maar dit hadden we nog nooit gehoord”, schrijft de stichting op Facebook. “Twee tamme kittens, vastgebonden met een tuigje aan een boom in Esch.” Blijkbaar is de Vitvensedijk in Esch een bekende dumpplek. Een paar weken terug vond de stichting er ook al een kat met een gebroken pootje.

De kittens zijn naar schatting zes maanden oud en zijn in verrassend goede conditie. Ze zijn tam en moddervet, wat de stichting verbaast. Tegen Omroep Brabant laten zij weten de eigenaar graag te willen opsporen. Niet om hem of haar te straffen, maar om naar een oplossing te zoeken.

Gezinnetje

Omdat de kittens zo tam zijn en met honden om kunnen gaan, vermoeden zij dat ze bij een gezinnetje woonden. “Misschien zijn er thuis wel kindjes verdrietig. Zoiets doe je niet zomaar”, aldus Brenda van de Laak, de oprichtster van de stichting. Weet jij meer over de kittens? Neem dan contact op met Stichting Zwerfkat Boxtel.

Foto: Stichting Zwerfkat Boxtel