112

Karlijn (16) werkt jaar na aanslag Barcelona nog altijd aan herstel

Barcelona herdenkt vrijdag de slachtoffers van de aanslagen die vorig jaar plaatsvonden in Catalonië. Een busje rijdt in op voetgangers in het toeristisch hart van de stad en laat een spoor van verderf achter. Daarna volgt een klopjacht op de terroristen in de nabijgelegen plaats Cambrils waarbij ook een dode en meerdere gewonden vallen.

In totaal overlijden 16 mensen en raken meer dan 120 mensen gewond. Onder de gewonden drie Nederlanders, onder wie de 16-jarige Karlijn. De familie van Karlijn laat weten:

“Na exact een jaar is er nog geen dag voorbij gegaan dat er niet gedacht wordt aan wat er op 17 augustus 2017 in Barcelona op de Ramblas is gebeurd. Het gaat met Karlijn al een heel stuk beter. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van kleinere medische ingrepen en weer in een goed en normaal dagelijks (schoolritme) te komen.

In september staat nog een laatste medische ingreep gepland en worden de twee stalen pinnen uit haar beide benen verwijderd. De verwachting is dat ze dan fysiek geheel zal herstellen afgezien van de diverse littekens die helaas nooit meer weg zullen gaan en een zichtbare blijvende herinnering zullen blijven van de aanslag in Barcelona. Karlijn heeft ondanks een grote achterstand het eerste jaar van haar opleiding toch nog goed weten af te ronden. Iets waar we erg trots op zijn.”

Lees hier alles over de aanslagen in Barcelona