112

'Jos B. was een stille en rustige man, had dit niet aan zien komen'

”Hij was een vast klant bij mij in de zaak.” Begint een kapper uit het Limburgse Simpelveld. ”Hij kwam hier altijd, het was een stille en rustige klant.” Inwoners van het kleine plaatsje kunnen het nog maar moeilijk geloven dat zij de buurt hebben moeten delen met een ‘moordenaar’.

Tijdens de moord van Nicky Verstappen, in 1998 was B. 35 jaar oud en woonde hij in Simpelveld. Hij was actief bij de scouting en heeft enige jaren bij een peuterspeelzaal gewerkt.
Voor zover bekend is hij de laatste jaren vooral actief als organisator van bushcraft tochten en doet hij dit in het buitenland. ”We zagen hem niet veel door de buurt, alles dat hij had was de scouting.”

Lees ook: 55-jarige Jos B. gezocht voor dood Nicky Verstappen

De man is vanaf 1998 opgenomen in het politiedossier. Hij was één van de passanten die in de nacht van 11 op 12 augustus 1998 op de Brunssummerheide die door een oplettende lid van de marechaussee werd opgemerkt. Hij is toen staande gehouden en zijn gegevens zijn toen genoteerd. Om die reden is hij eind 2017 door de politie benaderd vanwege het 1-op-1 DNA-afname traject. Hij gaf geen gehoor aan de oproepen die hij kreeg.

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN