112

Jos B. aangehouden in Spanje

De 55-jarige Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie  en in de mediaberichten van de afgelopen dagen zijn getoond.

Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries is B. “zo’n 50 à 60 kilometer” van de Spaanse stad Barcelona in een veld in de kraag gevat door de Spaanse politie. Hij woonde afwisselend in een tentje en in een verlaten huis met andere dakloze mensen. Volgens De Vries heeft Jos B. niks gezegd tegen de Spaanse politie.

Uitlevering aan Nederland

Hoe snel Jos B. aan Nederland kan worden uitgeleverd, hangt volgens De Vries af van de mate van medewerking van de verdachte. “Het hangt ervan af of hij instemt met de uitlevering. Als hij zich ertegen verzet, dan moet de rechter erover oordelen. Eventueel verzet kan er dus toe leiden dat het wat langer zal duren.”

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN