112

Jongen (12) valt in zes meter diepe vleermuisgrot Blijdorp Rotterdam

Hulpdiensten hebben vrijdag een 12-jarige jongen gered die naar beneden was gevallen in een voormalige vleermuisgrot van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

De hulpdiensten spraken in eerste instantie van een put, waar hij in was gevallen maar volgens een woordvoerster van de dierentuin was de jongen op een balustrade geklommen en vervolgens zo’n 4 meter naar beneden gevallen. De balustrade is in een doorgang waar je als bezoeker kunt lopen naar of vanuit een volière.

Last van nek en rug

De jongen kon niet zelfstandig meer omhoog. Na ongeveer een uur hadden hulpverleners hem gered. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat zijn verwondingen zijn is niet precies duidelijk, maar hij heeft last van zijn nek en rug. Hij is goed aanspreekbaar, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

Laten schrikken

Hij wilde zijn oma laten schrikken in de verbouwde binnenruimte. Oma was ook erg geschrokken maar met haar gaat het ook goed, aldus de woordvoerder. “Zij heeft goed gehandeld en snel 112 gebeld en ze is goed bij hem in de buurt gebleven.”

ANP
Beeld: Flashphoto