Opmerkelijk

John uit achtbaan Phantasialand gehaald vanwege missen rechterhand

Wat een leuk dagje pretpark moest worden, eindigde in een grote teleurstelling. Eindhovenaar John de Haan werd in Phantasialand een achtbaan uitgezet zonder goede uitleg. Het werd hem wel duidelijk dat het ging om het ontbreken van zijn rechterhand.

De gebrekkige communicatie ontstond, omdat de medewerker van de achtbaan geen Engels sprak en John de Duitse taal niet machtig is.

Veiligheidsredenen

Uiteindelijk kreeg John een boekje in handen gedrukt waarin de reden van de weigering duidelijk zou moeten worden. Maar John begreep er nog steeds niets van. ‘s Avonds heeft John nogmaals gebeld met Phantsialand en toen werd duidelijk dat hij vanwege veiligheidsredenen uit de achtbaan was gezet. De medewerkers waren bang dat John vanwege het ontbreken van zijn rechterhand zich niet goed kon vasthouden en ook niet zelfstandig uit het wagentje kon stappen.

Geen last in het dagelijks leven

De Haan was totaal verbijsterd toen hij de reden hoorde. In het dagelijks leven heeft hij totaal geen last van het ontbreken van zijn rechterhand. Hij traint zelfs voor triatlon’s. Phantasialand is van mening dat zij de veiligheidsprotocollen goed hebben gevolgd, maar dat de communicatie te wensen overlaat. Na een goed gesprek is besloten dat John een gedeelte van de entreeprijs terug krijgt en in de zomer mag het gezin nog een keer terugkomen.