Jaimy fietst rondje om het IJsselmeer voor overleden vader

Het is een begrip onder fanatieke fietsers: het fietsrondje om het IJsselmeer. De vader van de tienjarige Jaimy fietste het toen hij klein was. En toen hij een jaar geleden overleed besloot Jaimy, samen met zijn opa Ed, dezelfde tocht te maken. Na vier dagen fietsen finishen ze op Hemelvaartsdag in Amstelveen.

De vader van Jaimy overleed precies een jaar geleden onverwachts. “Het is zo knap hoe Jaimy daarmee omgaat”, vertelt Esther Hemink, de moeder van Jaimy. “Hij gaat moeilijkheden niet uit de weg en doet het goed op school. Natuurlijk is hij wel verdrietig, maar hij praat er veel over met ons en zijn grootouders.”

Honderd kilometer per dag

De reis rondom het IJsselmeer is ruim driehonderd kilometer lang. “Het is de eerste keer dat Jaimy zo’n grote afstand aflegt,” vertelt Esther trots. “Hij heeft wel eens een dorpentocht gemaakt, maar dan fietst hij vijftig kilometer op een dag. Met deze tocht maakte hij honderd kilometer per dag.” Jaimy en zijn opa hebben vier dagen over de rondreis gedaan en eindigen op Hemelvaartsdag weer waar ze zijn begonnen, bij oma in Amstelveen.